HTML

9 minutes later

2012.02.06. 14:27 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Az indexes cikk után, egy picit keresgéltem a neten. Az eredeti forrást nem sikerült megtalálnom, csak forum.bodybuilding.com-osat, meg theendtimesarehere.com-osat. Mondjuk annyit nem kerestem, feltételezve, hogy ha meg is találnám, hiányos perzsa nyelvtudásom miatt nem tudnám 100%-osan megállapítani, tényleg azt írta-e ez az iráni haditechnikai szakértő, amit. Ja, nem, ő számítástechnikai mérnök. Biztos agyára ment a Command & Conquer 4.

Tételezzük fel, hogy komolyan gondolta, amit írt. Tételezzük fel azt is, hogy most én nem írok faszságot***. Szóval, ha megvalósítanák a tervét, akkor mi is történne szigorúan laikus véleményem szerint?

Alapvetően az elképzelése annyi, ha jól értelmezem a leírtakat, hogy első lépésként fognak egy marék ballisztikus rakétát, és elindítják nagyjából abba az irányba, amerre Izraelt sejtik. A második, és utolsó lépésben fognak egy marék, régebbi típusú ballisztikus rakétát, és hasonlóképpen cselekednek velük, mint az első adaggal. Ennyi. Jó terv.

Oké, igazságtalan vagyok. Az első hullám rakétáival mindenféle stratégiai ojjektumot, többek között atomerőműveket támadnának, a második hullám kifejezetten lakott területekre hullana. Na most, én nem vagyok teljesen képben, de halvány sejtésem szerint konvencionális robbanófejjel ellátott rakétákkal (akárhány robbanófejesek is) nehéz lenne Izrael hőn áhított totális pusztítását véghezvinni. Oké, oké, a SCUD-okból indulok ki, és azóta lehet, hogy sokat fejlődött a tudomány, de szerintem ezek nem precíziós csapásmérő fegyverek. Nem azt mondom, hogy semmilyen kárt nem tudnának okozni, de komolyan kételkedek "totális megsemmisítő" képességükben. Izrael területének jó részén megszűnne az áramszolgáltatás, talán egy-két erőmű komolyabban meg is sérül... Ahha! Atomerőmű. Sérülés. Csernobil. Most komolyan, annyira utálja ez a faszi a zsidókat, hogy pozitív változásnak tartaná az egész Közel-Kelet egyetlen nagy Pripjaty-tyá válását?

Nagyjából ugyanez a kérdésem, amennyiben nukleáris, esetleg vegyi robbanófejekkel ellátott rakétákat használnak. Izrael időjárása elég kaotikus bír lenni, legalábbis szélirányt tekintve*, így minden, nem konvencionális robbanófej esetén sanszos, hogy a szomszédok is kapnak egy jó nagy szippantásnyit a cuccból. A számítástechnikai mérnök úr által megsegíteni kívánt palesztin muszlim testvérei pedig biztosan. Egyre jobban tetszik az ötlete. Lépjék meg. Tegyék lakhatatlanná a Közel-Keletet néhány(ezer) évre, és végre nyugi lesz.

Egyébként, szinte látom magam előtt, amint Izrael, a támadást észlelve (biztosan van pártucat radarjuk Irán felé fordítva) fogja magát ... és nem csinál semmit. De legalábbis válaszcsapást biztosan nem** indít. És utána a világon mindenki Irán vállát veregeti majd, hogy jó munka volt, srácok. Oké, Vona Gé biztosan, de őt, Iráni Forradalmi Gárdástól, ki nem kakkantja le?

Valami azonban nem stimmel nekem a dologban. Nem tudom pontosan, hogy miért zavar, de fura, hogy a faszi leírta, a megfogalmazott vélemény kizárólag csak az övé, és nem az iráni vezetésé. Ha bolond lenne, ezt nem írja le. Ha azt gondolja, álmodozik egy jót, és csak irániak olvassák a blogját, szintén nem írja le. Ő tudta, hogy szétterjed a dolog a világhálón. És ez valamiért nem klappol nekem. Provokáció lenne? A napokban megint felerősödnek majd azok a hangok, akik szerint Izraelnek megelőző csapást kellene mérnie Iránra? Vagy csak egy átlagos iráni hazafi álmodozott egyet, mint az átlag turbómagyar Erdély visszafoglalásáról? Tankokkal, mi mással?

* Jó, jó, tudom, aki wiki answers-ről linkel, sikeres ember nem lehet.

** Pedig de. Szerintem másodpercekben mérhető válaszidővel.

*** Update: Lényeget tekintve val'szeg nem írtam faszságot, vagy legalábbis nem mindenben. Igen, szerintem ők értenek picit a dologhoz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tokosmakos.blog.hu/api/trackback/id/tr584071935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása