HTML

Tökös-mákos

A hülyeségeimről.

Friss topikok

Címkék

Zsoldos vs. Internet

2012.03.13. 13:58 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Imádom a zembereket. Most nem azokat, akikről szeretett népvezérünk emlékezik meg állandó jelleggel, hanem úgy általában. Alább következik egy kivonat a reddit-en meginterjúvolt privát biztonsági céggel szerződésben álló, Afganisztánt és Irakot is megjárt, a köznyelv által zsoldosnak nevezett emberrel. Mivel aktív a mai napig, ezért egy "eldobható" felhasználóval (ő throwawaycontractor) bejelentkezve válaszolgatott a kérdésekre.

Szólj hozzá!

Magánnyugi

2012.03.13. 10:02 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Azt hiszem, döntöttem. Bármennyire is ellentmondó egymásnak a vessző két oldalán álló kifejezés.

A piros sarokban Orbán "Bulldózer" Viktor, a kékben Magán "Tőzsdés" Nyugdíj. Hmm-hmm. Ki a nyerő, ki a nyerő? Ha nagyapámra hallgatok, akkor "az állami nyugdíj a biztos". Ha a Viktorra, akkor ezek, bazmeg, eltőzsdézik. Ha meg magamra, akkor Viktor beperel becsületsértésért. Mintha lehetne elkövetni ellene olyat.

Szóval, lehet, hogy nagyon megszopogatom a répát később, de maradok manyupos. Kár, hogy amelyikben vagyok, illetve voltam, bejelentette: bezár a bazár. Át kell mennem egy másikba.

Itt is két jelentkező van (legalábbis, aki már többé-kevésbé biztos), egy magyar, és egy holland (a'sszem hollandok). Ugyan nem epekedek a magyarért, de azt hiszem, hasonló a döntési metódus, mint annó, amikor a frankhitelt akarták rámtukmálni. A hollandusok, látva a mai magyar megbízható, kiszámítható jogi viszonyokat, ahol senki nem tud egy tollvonással átírni 150 törvényt, mert reggel hígabbat székelt a szokásosnál, esetleg fogják a sátorfájukat, oszt odébbállnak, én meg szaladgálhatok az (egyre kevesebb) maradék pénzem után, a magyar meg csak túlélt már egy gengszterváltást is.

Szóval, OTP. Viktornak meg azt üzenem, hogy bekaphatná, ha hagynám neki, de amíg egy fillérem is van, azt nem adom önszántamból az ő zse... izé, kezébe.

Szólj hozzá!

Re-design

2012.02.29. 14:38 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Grat, index, ez tetszett.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Apropó.

Szólj hozzá!

S.O.S.

2012.02.24. 12:11 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Nem tehetek róla, de egyszerűen valami hihetetlen mértékben irritál, amikor mondjuk valaki eképpen próbálja érzékeltetni egy ügy sürgősségét:

Marcsi,

Rá tudunk erre nézni? SOS lenne…

Köszönöm!

G.

SOS mi? Tudod egyáltalán, hogy mit jelent? Ha már nem tudod azt leírni, hogy "Nagyon sürgős lenne...", akkor legalább használd az ASAP rövidítést, köcsög.

Szólj hozzá!

9 minutes later

2012.02.06. 14:27 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Az indexes cikk után, egy picit keresgéltem a neten. Az eredeti forrást nem sikerült megtalálnom, csak forum.bodybuilding.com-osat, meg theendtimesarehere.com-osat. Mondjuk annyit nem kerestem, feltételezve, hogy ha meg is találnám, hiányos perzsa nyelvtudásom miatt nem tudnám 100%-osan megállapítani, tényleg azt írta-e ez az iráni haditechnikai szakértő, amit. Ja, nem, ő számítástechnikai mérnök. Biztos agyára ment a Command & Conquer 4.

Szólj hozzá!

Időutazás

2012.01.31. 12:12 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Nem látok a PIPÁtól. A k. nénikéjét a SZOPACS és az ATKA előterjesztőinek és az utóbbi aláíróinak is.  Nagyon remélem, hogy mindannyiukat megbüntetik, mert a szomszédjuk által hallható módon (a.k.a. public broadcasting) fütyülik a zuhany alatt az I Should Be So Lucky-t. Remélem súlyos, millió dolláros pénzbüntetést kapnak egytől-egyig azért, mert felolvasnak egy mesét a gyereküknek.

Szólj hozzá!

Régi idők mozija

2012.01.25. 13:27 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Ez jópofa. Remélem sikerül összeszednie még jó párat, mert ez így, ebben a formában "nékém téccik".

Filmek egy párhuzamos valóságból

Szólj hozzá!

Global Hawk

2012.01.24. 08:28 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Dögöljek meg, úgy néz ki, mint egy fütyörésző nyolcadik utas.

Kép from innen

Szólj hozzá!

Kormánypárti tüntetés

2012.01.21. 23:17 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Hogy őszinte legyek, nem erre számítottam. Én komolyan azt hittem, az elmúlt két év, de ha az nem, akkor az Úr 2011. esztendeje, de ha még az sem elég, akkor legalább az elmúlt két hónap rádöbbentette a zembereket Viktor értékeire. Úgy értem amellett, hogy ő sosem hazudik.

Szólj hozzá!

Kinek szurkoljak az olimpián?

2012.01.20. 17:04 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Úgy értve, ha nézném. Most mér'? Lesz jobb dolgom is. Ahogy haladok, valószínűleg még mindig Skyrimezek akkortájt. Azért majd szólhatna valaki, amikor éppen Jakabos Zsuzsanna úszik.

Szólj hozzá!

Eljön az idő

2012.01.19. 13:39 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

hamarosan, hogy leszokjak a cigiről. Nem azért, mert nagyon drágul (bár nem egy rossz érv az sem), hanem a kiskereskedelmi rendszer kialakítása miatt. Nem hiszem el, hogy nincs (vagy nem lesz) ebben egy rahedli fidesznyiknek üzleti érdekeltsége. Inkább élek egészséges(ebb)en, mint hogy ezek akárcsak egy petákkal több pénzt lássanak tőlem, mint amennyit ki tudnak kényszeríteni*.

És, ha ebből nem következne - némi logikai ugrás következményeképpen - : nem lépek vissza az állami nyugdíjba. Most. Még. Aztán persze úgyis hoznak egy törvényt, hogy de, mégis. Mert ezek ilyenek.

 

*Mi? Hogy a jövedéki adót most is fizetem, pedig ha nem füstölnék, akkor nem kellene? Jól van, okos vagy. És most hallgass.

 

Szólj hozzá!

Schmitt Pál sokadszorra

2012.01.18. 13:20 Deviáns szinglibolsilibsibibsi

Heh. Éppen arra gondoltam, nekem is be kellene szállni az internetbe, mint Vágási Ferinek, erre kiderült, hogy már beszálltam. Voltak ám bejegyzések is ezen a blogon 2010. decemberének második feléből, tehát elmondhatom, körülbelül egy évente rám jön a pofázhatnék. Ez alkalommal mindenki (ilyen vagy olyan okból) kedvenc köztársasági elnökének plágiumügyének eh, a fogalmazásgátló, szóval - Ez alkalommal mindenki kedvenc köztársasági elnökének plágiumügye apropójából kanyarítok le x mennyiségű percet a munkaidőmből. Cannelonni* bekaphatja. Majd ha ad fizuemelést, akkor otthonról írok. De elkalandoztam.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása